Algemeen reglement

* Ieder lid dient het reglement te kennen, te aanvaarden en te eerbiedigen het bestuur zal maatregelen nemen bij het niet naleven van het clubreglement met sancties van definitieve of tijdelijke uitsluiting en dit zonder tegenspraak.                                       

* Terug eisen van lidgeld kan niet besproken worden.

* Het visrecht behoort enkel en alleen toe aan personen ingeschreven in de club en in het bezit van een geldige lidkaart.

* Het visrecht bestaat uit 2 lijnen voorzien van een enkelvoudige haak.

* Om een gehaakte vis klein of groot te landen is een schepnet/landingsnet verplicht samen met een natgemaakte onthakingsmat.

* Het is verboden om nog een vis op de grond of ponton te leggen zonder een natgemaakte onthakingsmat te gebruiken.

* Het is verplicht bij iedere visbeurt een onthakingsmat en emmertje water naast u te hebben.

* Er mag gevist worden van een halfuur voor zonsopgang tot zonsondergang.

* Tijdens het vissen is men verplicht bij de te water zijnde lijnen te blijven.

* LEEFNET VOLLEDIG VERBODEN.

* Alle afval moet terug meegenomen worden,ook de draad van kapotte vislijnen, sancties zullen getroffen worden tegen vervuilers.

* Gekleurde maden altijd verboden!!

* Tijdens de wedstrijden van alle types van de club of andere clubs is het verboden vrij te vissen (datums terug te vinden op de site).

* VOLLEDIG VERBOD OP HET MEENEMEN VAN VIS.

* Oppervlakte vissen (drijvend vissen) onder elke vorm verboden ook drijvend voeren tijdens het vissen is verboden (de vissen mogen drijvend gevoerd worden maar niet tijdens het hengelen!).

* Bij het niet naleven van dit reglement, vooral betreffende het meenemen van vis,volgt de ONHERROEPELIJKE UITSLUITING uit de club.

* Alle activiteiten en data’s zijn terug te vinden op de web-site en of Facebook en zonder tegenbericht komen daar geen wijzigingen aan.

* Bij het vrij vissen is ieder lid verplicht zijn lidkaart bij zich te hebben, zodat ieder lid kan uitmaken of het om vrienden clubleden gaat.

* Mocht iemand een inbreuk vaststellen,neem dan uw verantwoording op en stuur de niet leden wandelen, het is uw viswater. U betaald lidgeld voor het visplezier.

* Nachtvissen volledig verboden.

* Wij verzoeken ook iedereen de gevangen vis met alle respect te behandelen.

* Voor iedereen probeer zo veel mogelijk zonder of met plat genepen weerhaak te vissen  “we zijn toch allen sportieve vissers“ en bij lijnbreuk is de vis dan onmiddellijk de haak kwijt !!

* Gevlochten lijnen zijn in alle opzichten en altijd verboden!

* De Club en het bestuur zijn NIET VERANTWOORDELIJK voor eventuele ongevallen voor of na of tijdens een visbeurt, zowel voor materiële en lichamelijke schade.

* Wij rekenen op de fairplay en de sportiviteit en wensen u veel mooie en plezierige visdagen.

* De gastenpas deze gastenpas heeft aan de leden de gelegenheid iemand mee te nemen om een dagje vrij te hengelen in onze clubvijver dit onder het algemene reglement hoe werkt het : bij uw lidkaart zitten 2 kaartjes een van deze kaartjes vul je voor de hengelbeurt in met uw naam en naam van uw invité dit word samen met 5€ voor de hengelbeurt in de brievenbus gestoken aan de deur van ons kotje aan de vijver. !!Let wel op dit voor aanvang van uw hengelbeurt !! (als blijkt dat dit niet het geval is zullen sancties volgen we rekenen dan ook op uw eerlijkheid).